Wat is Vlaanderen Zingt?

"Vlaanderen Zingt" organiseert meezingevenementen in samenwerking met steden, gemeenten en verenigingen of privé organisatoren. Dat gebeurt in de zomermaanden meestal op pleinen of markten waar we de inwoners van de gemeente samenbrengen om samen te zingen.  

Het ontstond in de jaren '90 spontaan in café Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen. Na enkele jaren enkel in Antwerpen gezongen te hebben, werd Vlaanderen Zingt een zomertoer die jaarlijks tientallen steden en gemeenten aandoet. Vlaanderen Zingt groeide uit tot het grootste openlucht meezingfeest dat de mensen het plezier van zingen wil laten herontdekken, los van overtuiging, leeftijd of afkomst. Vlaanderen Zingt is dan ook totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet. Je kan er overal gratis naar toe. Per jaar komen zo'n 180.000 mensen meezingen. 

Tijdens de meezingavonden staat het publiek centraal. De bezoekers zingen samen populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Het repertoire bestaat uit veel Nederlandstalige liedjes, maar we zingen ook Engelse en Franse succesnummers. Iedereen krijgt ter plaatse een gratis krantje met de liedjesteksten zodat meezingen makkelijk wordt. En we schakelen ook het plaatselijke verenigingsleven in om mee te zingen en het evenement te animeren.

Vlaanderen Zingt verbindt mensen door ze samen te laten zingen. Want eigenlijk zingen we allemaal wel eens graag maar doen we het veel te weinig. Samen zingen geeft je een gelukkig gevoel, het is ontspannend en het vergroot de verbondenheid tussen mensen. Want zingen doet je zowel geestelijk als lichamelijk deugd: van zingen word je gelukkig. Waar samen gezongen wordt, stellen mensen zich open voor elkaar, zijn er geen drempels en wordt het groepsgevoel op een fijne manier gestimuleerd. Samen zingen heeft dus ook een belangrijke sociale functie. Een avondje samen zingen is dan ook een bijzonder leuke ervaring (ook al vind je van jezelf dat je er maar een beperkt talent voor hebt). 

Vlaanderen Zingt geeft je de kans om eens onbezorgd te zingen want het gebeurt altijd in groep. Het is dus geen karaoke waar je alleen moet zingen.  

Verder zingen we ook samen op kerstmarkten met een aangepast programma. En er is 'Vlaanderen Zingt... de liedjes uit de tijd van toen' met zanger Wim Leys, pianist Steven Jacobs en een DJ. 

Wil je komen meezingen in jouw buurt? Kijk dan even naar onze agenda ! Als je op je stad of gemeente klikt krijg je alle praktische informatie.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten ? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Of sluit je aan bij onze Facebook pagina of Instagram account. Je verneemt als eerste alle nieuws over Vlaanderen Zingt.

Zowel de naam als het concept zijn beschermd. Wil je meer weten over ons? Ga dan naar de contactpagina en laat het ons weten!

 

Vlaanderen Zingt BV - Ullenshofstraat 5/3 - 2170 Merksem (BTW BE 0886.356.603)