Limburg Zingt

 

Voor de provincie Limburg hebben we - naast Vlaanderen Zingt - ook een apart programma dat heel toepasselijk LIMBURG ZINGT heet.

Limburg Zingt is - net als Vlaanderen Zingt - een samenzangavond die best te vergelijken is met een groot 'volksfeest' waarbij de toeschouwers zelf zingen: het publiek is de ster van de avond. Ook hier krijgen alle deelnemers een gratis krantje met de liedjesteksten. 

Bovendien kunnen de Limburgse gemeenten er een vrolijke competitie van maken want de gemeente of stad die het beste meezingt kan een trofee en een prachtige prijs winnen! 

Het publiek zingt in het eerste deel samen met een liveband.  In het tweede deel zingt iedereen mee met het repertoire dat in het gratis krantje staat dat iedereen krijgt. Het totale programma duurt 120 minuten.

Op het programma staan meezingers die zowel door jong als minder jong makkelijk meegezongen kunnen worden (vooral Nederlandstalig, maar ook bekende hits in andere talen). Dat gaat van 'Ik hou van U' over 'Anne' en 'Laat de zon in je hart' tot 'Paloma Blanca' en vele andere toppers.

Het gezicht (en de stem) van Limburg Zingt is Stef Poelmans (uit Heusden-Zolder). Deze jonge acteur/presentator ken je misschien van Nickelodeon.  Hij brengt enkele muzikanten mee en zingt samen met de toeschouwers liedjes die populair zijn bij een jong en minder jong publiek. En ook Limburgse verenigingen kunnen deelnemen. Stef reserveert voor hen met plezier een plaatsje op het podium. 

Stef Poelmans presenteerde al verschillende (live) tv-programma's, zoals o.a. "de Kids' Choice Awards", "Droomkamers" en "Snap Het" voor jeugdzender Nickelodeon. In 2018 was hij met het programma "De Viral Fabriek" genomineerd voor de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Nederland.  Stef werkt ook als presentator en acteur in Vlaanderen en Nederland. Hij speelde gastrollen in een aantal Vlaamse series waaronder "Thuis", "Rox" en "K3 Roller Disco" en is actief als stemacteur voor animatiefilms.   Als tiener was hij ook al actief in het amateurtheater. Samen met dorpsgenoot Lennart Lemmens maakte hij verschillende kortfilms. Hij studeerde Woordkunst-Drama aan de kunsthumaniora van Hasselt.

Hij is een graag geziene gast in het Limburgse Theater de Roxy waar hij tal van producties speelde met Gunter Reniers.  In het theater is hij actief bij De Komedie Compagnie (Oscar, A Bomma), Theater de Roxy (Slisse & Cesar, Een Vlo in het oor, Taxi Taxi) en bij Loge10 Theaterproducties (Een inspecteur belt aan, Bossemans & Coppenolle). 

Stef nodigt de Limburgse gemeenten uit: