Een originele én leuke manier om uw bedrijfsfeest in te vullen: samen zingen!

Eigenlijk zingen we allemaal wel eens graag maar doen we het veel te weinig omdat we van onszelf vinden dat we het niet kunnen. Jammer, want zingen doet een mens zowel geestelijk als lichamelijk echt deugd. Samen zingen is de manier bij uitstek is om het ijs te breken en een band te scheppen.

Door te zingen maak je endor nes en oxytocine aan. Waar samen gezongen wordt, stellen mensen zich open voor elkaar, zijn er geen drempels en wordt het groepsgevoel op een jne manier gestimuleerd. Samen zingen geeft je energie en een gelukkig gevoel. Het is ontspannend en het brengt mensen dichter bij elkaar.  Een avondje samen zingen is dan ook een bijzonder plezierige ervaring (ook al vind je van jezelf dat je er maar een beperkt talent voor hebt).

Vlaanderen Zingt organiseert - samen met tal van steden, gemeenten en verenigingen - tal van meezingevenementen. In totaal bereikt Vlaanderen Zingt elke zomer zo'n 200.000 zangers op bijna 40 locaties. Als het gaat over mensen aan het zingen krijgen, heeft niemand zoveel ervaring als het team van Vlaanderen Zingt. Een hele zomer lang hebben wij te maken met blije zingende mensen.

Vlaanderen Zingt is totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet. Het heeft als enige bedoeling de mensen het plezier van het zingen te laten herontdekken, los van overtuiging, leeftijd of afkomst.

In het programma van Vlaanderen Zingt  (of in dit geval 'Bedrijf X zingt') voor bedrijfsfeesten staat het personeel centraal: zij zijn de sterren van de avond. In plaats van naar een artiest of coverband te kijken of te dansen op de muziek van een DJ gaan we met z'n allen samen zingen.

Let op: dit is zeker geen karaoke, het gaat steeds om samenzang. Onze animator zet het publiek dus aan tot actief deelnemen en meezingen wat de beleving veel sterker maakt. En uiteraard zetten we ook de nodige dansbare songs in het repertoire.  Laat ons het maar een feestelijke manier van teambuilding noemen: het zorgt voor sociale binding, het bevordert de groepsdynamiek en het zorgt voor een goeie sfeer tussen werknemers onderling (en werkgevers!). 

Het programma is erg gevarieerd en bestaat grotendeels uit klassiekers uit het collectief geheugen. Het zijn populaire songs in alle talen: van Edith Piaf tot Marco Borsato en van The Beatles en Neil Diamond tot Raymond van het Groenewoud. To e meezingers, grote klassiekers, dansbare hits, polonaisenummers...  Een heel breed repertoire in alle talen en genres zodat iedereen zijn favoriete nummer kan meezingen.

Vlaanderen Zingt levert uw bedrijf een avondvullend programma van 2 of 3 uren. Alle aanwezigen krijgen een krantje of boekje met liedjesteksten. Een presentator/ animator leidt het publiek door het programma terwijl op het podium een gelegen- heidskoor plaatsneemt dat samen met het publiek de liedjes zingt.

Als opwarming kan er nog een live band aan toegevoegd worden die de mensen al wat los maakt: er kan al een beetje gezongen en gedanst worden zodat iedereen ontdooit en durft te zingen. Vooraf zitten we even samen om alles te bespreken. We begeleiden het hele proces vanaf het prille begin en maken een programma dat perfect op maat is van uw bedrijf.

We leveren indien nodig klank en licht en drukken gepersonaliseerde zangkrantjes (of -boekjes) en zorgen ervoor dat dit feest nog lang zal nazinderen bij uw medewerkers.