Zing met ons mee

VLAANDEREN ZINGT

We zijn helemaal klaar om jullie in 2022 weer samen te laten zingen.  Uiteraard volgen we de coronamaatregelen en schikken we ons naar wat op dat moment toegelaten en veilig is.

Vlaanderen Zingt laat in samenwerking met steden en gemeenten zoveel mogelijk mensen samen zingen op pleinen en markten.  Tijdens de meezingavonden van Vlaanderen Zingt staat het publiek centraal. De bezoekers zingen samen populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Het repertoire bestaat grotendeels uit Nederlandstalige liedjes, maar we zingen ook Engelse en Franse succesnummers. Je krijgt van ons een zangkrantje met alle liedjesteksten en vanop het podium wordt de samenzang in goede banen geleid.

Zingen maakt gelukkig! Dat zien we elke zomer opnieuw, wanneer we van stad naar gemeente trekken om er zoveel mogelijk mensen aan het zingen te krijgen. Je kan er overal gratis terecht.

De kans is groot dat ook jij zo maar af en toe eens zingt, of misschien wel helemaal nooit omdat je denkt het niet te kunnen.... Wel, tijdens Vlaanderen Zingt kan je samen met je vrienden en familie meezingen met oudere en nieuwere liedjes. En bij ons moet je nooit alleen zingen, we zingen altijd samen.

Verenigingen kunnen ook in groep van op het podium meezingen.  Wil jij je vereniging inschrijven? Ga dan even naar onze contactpagina en vraag meer informatie.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Naast onze bekende formule hebben we ook een nieuwe project "De Meezingers" waarmee we ook digitaal gaan touren. "De Meezingers" is een gelegenheidsband bestaande uit een wisselende bezetting van bekende zingende mensen die een hele brede waaier aan meezingers brengen, helemaal in de sfeer van Vlaanderen Zingt. Dat wil zeggen: voor een breed publiek, met veel sfeer en met een goed gevuld podium. Ze doen dit onder leiding van een 4-koppige live-band. "De Meezingers" is de eerste band van het land die een tournee doet in lege zalen maar toch iedereen kan bereiken.

"De Meezingers" reizen tijdens de zomermaanden langs diverse steden en gemeenten met hun digitaal spektakel. De inwoners kunnen dit - naargelang de corona-maatregelen - thuis, op een terras of op een groot scherm volgen.  Zo kan de band toch, ondanks de beperkingen in de cultuursector, in een keer een groot publiek bereiken. 

Nickelodeon-gezicht Stef Poelmans en VRT-icoon Donaat Deriemaeker leiden alles in goede banen en zullen zelf ook plaats nemen achter de micro's. Wim Leys - die Vlaanderen Zingt al jaar en dag opent met zijn band is er ook bij. Zij worden bijgestaan door enkele bekende (gelegenheids)zangers.

We stellen jullie de eerste namen graag in primeur voor: 

Loes Van den Heuvel (FC De Kampioenen), Peter Bulckaen (Familie), Koen Crucke, Lennart Lemmens (Thuis, Campus 12) en Axl Peleman (Camden, De Kreuners, Volksliekes,...) doen al mee!

 

Organiseer je Vlaanderen Zingt op zaterdag 26 of op zondag 27 juni of tussen donderdag 1 en zondag 11 juli? Dan kan je als gemeentebestuur rekenen op een financiele bijdrage van Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag.